nurmikkomulta kuvistuskuva

Piha- ja puistorakentamisen luottotuote

Biokasvuvoima Nurmikkomulta

nurmikkomulta

Minkälaiseen kasvatukseen tämä tuote sopii?

Kasvualusta on tarkoitettu piha- ja puistorakentamiseen. Se soveltuu nurmikoiden ja istutusalueiden perustamiseen ja korjaamiseen.

Biokasvuvoiman Nurmikkomulta on pääasiassa puisto- ja viheralueille tarkoitettu kompostilannoitettu ja kalkittu kasvualusta. Kasvualustan hiekkapitoinen rakenne kestää hyvin hoitokoneiden painoa tiivistymättä liiaksi.

Tuotekuvaus

Biokasvuvoiman Nurmikkomulta valmistetaan sekoittamalla ja seulomalla hienojakeista kivennäismaa-ainesta, maanparannuskomposteja, turvetta, kalkkia sekä orgaanisia tuotteistettuja metsäteollisuuden sivuvirtoja.
Nurmikkomulta täyttää Viherympäristöliiton (VYL) ja InfraRYL:in suositukset nurmikoiden kasvualustaksi. Tuotteen orgaanisen aineksen määrä vaihtelee välillä 6–10 paino-%.

Nurmikkomullassa on runsaasti kivennäismaata, jonka määrä ja rakenne tekevät tuot-teesta optimaalisen puisto- ja viheralueiden nurmikoille. Kivennäismaa tuo tuotteelle kantavuutta ja vedenläpäisykykyä, jotka ovat tarpeen käyttönurmikoilla.

Käyttöohjeet

Nurmikolle kannattaa käyttää vähintään 20 cm paksuudelta multaa. Rinnepaikoilla, tai jos multakerroksen alla on esimerkiksi kallio, kerroksen on hyvä olla paksumpi, jotta vedenpidätyskykyistä materiaalia on riittävästi tuomaan hyvät kasvuolot nurmikon juuristolle.

Uusi nurmikko kannattaa perustaa keväällä tai syksyllä, jolloin kylvöksen riittävästä kosteudesta on helpompi huolehtia kuin keskikesällä. Tiivistä kasvualusta sopivan tiiviiksi ennen kylvöä, haraa siemenet mullan pintaan ja jyrää kevyesti uudestaan, jotta siemen on tiiviissä yhteydessä maan kanssa. Poutasäällä muista huolehtia riittävästä kastelusta, sillä jos itämään lähtenyt siemen kuivuu, se kuolee. Kylvöstä tulisi kastella kerralla niin reilusti, että koko kasvualustakerros kastuu, ei vain pinta. On hyvä tiedostaa, että 1 mm sademäärä kastelee kasvualustaa vain noin 1 cm matkalta.

Kasvualustaan on voinut tuulen mukana levitä rikkakasvien siemeniä. Ne lähtevät nopeasti kasvuun, kun nurmikkoa perustetaan. Yksivuotiset rikkakasvit eivät kestä leikkausta ja kuolevat nopeasti pois leikkuun alettua. Niitä ei kannata lähteä kitkemään pois. Parasta on leikata ne ruohonleikkurilla korkealla leikkauskorkeudella ajoissa, etteivät ne pääse liiaksi kasvamaan ja viemään kasvutilaa nuorelta nurmikolta.

Osta Biokasvuvoima nurmikkomultaa

Voit ostaa tuotteitamme jälleenmyyjämme Seinäjoen KTK Oy:n kautta.

Jos olet kiinnostunut tilaustuotteista tai jälleenmyynnistä, ota yhteyttä suoraan meihin.