Biokasvuvoiman multatuotteiden toimitukset jatkuvat joulukuussa Ilmajoella 

Talvitoimitukset lisäävät joustavuutta asiakaskohteiden tarpeiden mukaan 

Tänä vuonna saatiin myös Seinäjoen seudulle aikainen talvi. Loka-marraskuun vaiheessa maahan tullut lumipeite ja pakkaskelit päättivät Ilmajoen multa-aseman tuotanto- ja toimituskauden ennätysaikaisin. Multa-asema palvelee kuitenkin sopimuksen mukaan myös talvikuukausina. 

Kovasta pakkasesta ja ajoittain runsaasta lumentulosta huolimatta Biokasvuvoiman multatuotteiden toimituksia on päästy jatkamaan joulukuun puolivälissäkin. Tuotteiden tekniset ominaisuudet mahdollistavat toimitukset myös talvikautena. Varastokasoissa tuotteet pysyvät lumipeitteen alla kuohkeina ja tasalaatuisina. 

Multa-asemalla oli maanantaina 11.12.2023 toimituksia kuin kevätsesongissa toukokuussa konsanaan, kun multa-asema avattiin päiväksi yhden isomman asiakaskohteen tarpeisiin. Vaikka routainen ja luminen maa siirtää mullan levittämisen odottamaan kevättä, niin ajankohta ja talviolosuhteet mahdollistivat lopputuotteen toimituksen asiakaskohteeseen. Raskaiden kuorma-autojen kanssa ei sulan maan aikaan pääse yhtä lähelle käyttökohdetta, jolloin talvitoimituksina varastokasalle ajetut laadukkaat kasvualustat säästävät keväällä viherrakennuskohteessa aikaa ja rahaa. Kohde päästään tekemään valmiiksi heti kevään ensiauringon alkaessa taas lämmittämään ja sulattamaan maaperää. 

Kuva. Biokasvuvoiman Ilmajoen multa-asemalla mullan kuormausta 11.12.2023 

Lisätietoja tuotteista ja talviajan toimituksista: 
Myyntipäällikkö Heikki Ala-Mäyry, puh. 045 135 3734, sähköposti: heikki.ala-mayry@biokasvuvoima.fi