Nurmikko vihertää

Kuvat puhuvat puolestaan – laadukas kasvualusta sai nurmikot kasvamaan muutamassa viikossa

Biokasvuvoiman multa-asemalta päästiin tänä keväänä toimittamaan ensimmäiset kasvualustat. Nurmikko- ja istutusmultaa valmistettiin Kiertokasvun kehittämällä reseptillä, tiukan laadunvalvonnan alla useita eriä kesän mittaan. Ensimmäisen kasvukauden kokemuksella Biokasvuvoiman tuotteisiin ja tasaiseen laatuun on oltu todella tyytyväisiä. 

Seinäjokelaisen perheen pihanurmikko uusittiin alkukesästä. Kasvualustana käytettiin Biokasvuvoiman nurmikkomultaa. Tältä pihalla näytti viisi viikkoa nurmikon kylvämisen jälkeen:

Nurmi on tässä vaiheessa jo leikattu kahteen kertaan. Perhe on ollut todella yllättynyt, miten nopeasti nurmikko kasvoi ja miten tuuhea siitä tuli. Urakoitsijana tässä kohteessa toimi maanrakentaja Mika Yli-Ketola.

Kesä tarjoili myös haasteita nurmikonkasvattajille

Alkukesän kuivuus ja sitä seuranneet rankkasateet eivät olleet helpoin mahdollinen yhdistelmä. Tämä ennen juhannusta kylvetty Nurmolaiselle teollisuusasiakkaalle kylvetty nurmi koki kovia, kun kova sade huuhtoi osan siemenistä mennessään.

Tässä tapauksessa nurmikko korjasi hienosti itse itseään, eikä paikkokylvöjä välttämättä tarvita lainkaan. Asiakas oli todella tyytyväinen lopputulokseen. Myös tämän kohteen urakoi maanrakentaja Mika Yli-Ketola.

Jos sinäkin haluat nauttia uudesta, vihreästä nurmesta ensi keväänä, nyt on oikea aika kylvää nurmikko. Maa on elokuussa lämmin ja yökosteutta on runsaasti, jolloin kastelua ei välttämättä tarvitse tehdä lainkaan. Nurmikko kannattaa kylvää viimeistään syyskuun alkupuolella, jotta se ehtii vahvistua riittävästi ennen talven tuloa.

Biokasvuvoiman nurmikkomultaa voit ostaa urakoitsijasi tai Seinäjoen KTK:n kautta. Myös peräkärrynoudot onnistuvat KTK:n toimiston pihasta osoitteesta Rekkaväylä 2, Seinäjoki.